Discover
Start a collection Search

deadly108

316 contributions 1 participating

contributions participating

Mivel nem vagyunk tiszták, az érzékkielégítés gondolatai megjelennek az elménkben, de ha nem reagálunk rájuk és mindig Krisna-tudatosan cselekszünk, akkor nem lesz hatásuk. Májá állandóan elénk tárja a múltbeli bűnös tetteink emlékeit, és bátorít bennünket, hogy újra a karmai közé kerüljünk, de ha mindig énekeljük a Haré Krisnát és az elménket Krisnára rögzítjük, Ő megadja az erőt, hogy ellenáljunk neki, és fokozatosan [az érzékkielégítés gondolatai] el fognak tűnni.

.folytassátok szilárdan a prédikálást. Krisna elégedett lesz és Csaitanja Maháprabhu kedves lesz. Ő már most is kedves. Csak menjetek faluról falura, és az életetek tökéletes lesz.

Ha nem tudja valaki az egész életét feláldozni, akkor áldozza fel a pénzét; ha nem tudja feláldozni a pénzét, akkor áldozza fel az intelligenciáját; ha nem tudja feláldozni az intelligenciáját, akkor áldozza fel a hangját azáltal, hogy kiejti a Hare Krisna mantrát. Ezért a Hare Krisna mantra az önmegvalósítás legnagyobb egyszerű tényezője.

Ne próbálj mesterséges folyamatot gyártani. Megadtam a folyamatot. Csak szigorúan követned kell, és Krisna segíteni fog.

Guru Maharajam azt akarta, hogy a Krisna-tudat elterjedjen a nyugati országokban, és most, hogy már megöregedtem, ezt a nagy felelősséget rátok, a tanítványaimra hagyom.

Krisna különös szeretettel viseltet bráhmana bhaktái iránt. Az Úr Krisnát brahmanja-devának is nevezik, ami arra utal, hogy Ő a bráhmanák imádott Ura. Ebből következően, aki tökéletesen meghódolt az Istenség Legfelsőbb Személyiségének, az már elérte a bráhmaŁa szintet. Anélkül, hogy bráhmanává válnánk, nem érhetjük el a Legfelsőbb Brahmant, az Úr Krisnát.

Kérlek folytasd szépen a szolgálatodat, és ne érezd úgy, hogy bármi is haszontalan. A transzcendentális szinten az egyik szolgálat ugyanolyan mint a másik. Nincsen sem magasabb, sem alacsonyabb szintű.

Egy bhakta jellemzője az, hogy értékel. Nárada Muni azt mondja, hogy a bhakta mindig értékeli más bhakták tulajdonságait. Igen, ez a jellemző, hogy értékeljük a bhakták cselekedeteit. Az a bhakta, aki valóban mentes minden szennyeződéstől, nem talál hibát más bhaktákban. Nem gondolja magáról azt, hogy ő egy nagyobb bhakta vagy jobb bhakta másoknál. Azt gondolja, hogy ő mindenki közül a legalacsonyabbrendű.

Tiszta bhaktáknak kell lennünk, akik követik az odaadó szolgálat folyamatát, s akkor másokat is képesek leszünk rávenni az odaadó szolgálatra.

Ha komolyan követjük az odaadás elveit, ez az egy élet Krisna szolgálatában abszolút és végleges megoldás lesz az élet minden problémájára. Ha csak egy életen keresztül végzünk őszinte odaadó szolgálatot, az már elegendő ahhoz, hogy valaki alkalmassá váljon örökre visszatérni a Vaikuntha világba.

A védikus kultúra tökéletes az emberi társadalom számára, tökéletes kultúra. Alkalmaznotok kell. Akkor boldogok lesztek. Az egész emberi társadalom boldog lesz, függetlenül attól, hogy hol van. Ez egy tudomány, hogy hogyan kell úgy élni, mint emberek, nem pedig mint kutyák és macskák. Ez a védikus kultúra. Mindenki boldog. Akik követik a védikus elveket, azok a mai napig boldogabbak, mint mások.

Meg akarjuk állítani ezeket a vágóhidakat. Ezek nagyon nagyon bűnösek. Ezért van az, hogy a világon mindenhol annyi háború van. Minden tíz vagy tizenöt év után van egy nagy háború – az emberiség nagybani vágóhídja. De ezek a gazemberek nem látják, hogy a karma törvénye miatt minden tettnek be kell hogy következzen a visszahatása.