Discover
Start a collection Search

juhanipyrhonen

31 contributions 1 participating

contributions participating

Riitasointu: "Valmiina? Toista perässäni: do, re, mi, fa, sol, la, si, do!"
Rölli: "Torilla on rukkasia joo!"
Riitasointu: "Ei ei ei! Ooh, nyt minä kiihdyn."
Rölli: "Miksi sinä kiihdyt niin helposti, Rölli Riitasointu?"
Riitasointu: "No, hmm. Minulla nyt vaan on niin hyvä kiihtyvyys."

Hmm? Siinähän on mielenkiintoisen näköinen otus. Se haukkuu ja heiluttaa häntäänsä, se on varmasti lehmä. Täytyy vähän säikytellä sitä. Böö! Minä olen hirveä Rölli. Pelkäätkös minua, senkin otus!

Oletkos sinä mennyt epäkuntoon? Minä luulen, että sinun rupatteluruuvisi on löystynyt.

Rölli Rupeltaja, joka aina luulee tietävänsä kaiken, sanoo että ukonilma johtuu mukamas jostain kylmien ja lämpimien ilmojen törmäilyistä ja kaiken maailman sähkönpurkauksista ja ilmiöistä. Hähää! Eihän Röllimetsässä edes ole sähköä! Ukkonen johtuu siitä, kun Pilvenherra ajella kolistelee vaunuillansa ympäri taivasta ja heittelee salamoita, niin kuin keihäitä vaan. Ja kun salama osuu pilveen, pilveen tulee tietysti reikä. Silloin pilvessä oleva vesi valuu näistä reijistä alas maahan. Niin sen täytyy olla.

Niinhän se on, että jokaista maailmassa joku toinen voi pitää omituisena. Silloin kannattaa liittyä kerhoon tähän, meitä ei olekaan aivan vähän!

Joskus minä ajattelen, että pitäisi perustaa sellainen omituisten otusten kerho. Sen nimi olisi Omituisten Otusten Kerho Ry. Ry tarkoittaa, että rymytään yhdessä!

On ihan hyvä että sataa, että pellosta leipää saada nyt vois. On ihan hyvä että sataa. Metsän eläimetkin puroista juoda ne vois.

Kautta likaisten varpaitteni! Tämä on varmasti jokin ovela juoni ja metku. Ja metkutus. Kyllä sitä on monenlaisia metkutuksia tässä maailmassa.

Täytyisiköhän minunkin pitää pieni puhe... Kröhöm. Arvoisa maanalaisen kansakunnan johtaja-ukkeli ja muu puliseva porukka. Minusta on hyvin mukava tulla käymään täällä teidän maassanne, koska te ette syökään minua suihin. Olisin hyvin iloisesti yllättynyt, jos tulisitte joskus vierailulle Suureen Röllimetsään. Tiina Tonttu, eikö ollut hieno puhe? Minusta voi joskus tulla vaikka Röllimetsän vesitentti, olen minä niin hyvä puhuja.

Yäk. Kylläpäs hän on kaunis. Hyi kamala. Mitääh? Mutta eiväthän röllit tanssi piirileikkejä! Minähän joutuisin pitämään häntä kädestä kiinni, ja kun hän on niin kamalan nätti...

Dinosaurus: "Roaar!"
Rölli: "Dinosauruksella on nyt puheenvuoro."
Riitasointu: "Ei, ei! Dinosaurukselle ei voi antaa puheenvuoroa, koska se ei osaa puhua."
Rölli: "Niin, mutta kova ääni sillä ainakin on."

Ethän kerro kenellekään? Kyllä minulle joskus on tullut mieleen joitakin kauniita -yäk- ajatuksia. Mutta aivan vahingossa!