Discover
Start a collection Search

hermine

267 contributions 1 participating

contributions participating

"Légy, mint a forrás, amely örökké túlcsordul, s nem mint a tó, amelyben mindig ugyanannyi víz van."

Sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné.

A jövő az ajtónkon kopogtat, és minden gondolatnak - kivéve, amelyek előítéletekkel terhesek - lehetősége lesz megmutatkozni, az emberek pedig értékelni fogják őket. Ami haszontalan, az eltűnik. Nem vagyunk az eljövendő álmok bírái, hogy cenzúrázni próbáljuk őket. Ahhoz, hogy higgyünk a saját utunkban, nem kell bizonyítanunk, hogy mások útja nem helyes. Aki így viselkedik, az nem bízik saját lépteiben.
(Maktub)

"Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőnek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat."

" Az ember sosoem szűnik meg álmodni. Az álom a lélek tápláléka, ahogy az élelem a test tápláléka." ( A zarándoklat)

Olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni.

"Szerencsés, aki mer kockáztatni. Lehet, hogy soha nem csalódik, soha nem ábrándul ki, és nem is szenved úgy, mint azok, akik egész életükben egyetlen álmot követnek." ( A Piedra folyó partján ültem és sírtam)

"Az ajtók azért voltak zárva, mert soha nem értettem meg, hogy én vagyok az egyetlen személy, aki kinyithatja őket."

"Mert a fény harcosa számára nem létezik olyan, hogy reménytelen szerelem. Nem félemlíti meg a hallgatás, a közömbösség vagy a visszautasítás. Tudja, hogy az emberek fagyos álarca mögött forró szív dobog."

Vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki.

" Amikor valaki megtalálja az útját, nem szabad félnie. ELég bátornak kell lennie, hogy merjen hibás lépéseket tenni. A csalódások, vereségek, a csüggedés mind Isten eszközei, melyekkel az utat mutatja." (Brida)

A szerelem olyan, mint a kábítószer. Először eufóriába esel, és teljesen átadod magad az érzésnek. Aztán másnap többet akarsz. Még nem váltál függővé, de annyira jólesett az az érzés, hogy azt hiszed, ura tudsz maradni a helyzetnek. Ha két percre eszedbe jut a szeretett lény, hát három órára elfelejted. De aztán szép lassan rászoksz, és teljesen függővé válsz. Ekkor már három óráig gondolsz Rá, és csak két percre tudod elfelejteni. Ha nincs a közeledben, ugyanolyan rosszul érzed magad, mint a drogos, aki nem kapta meg az adagját. És ahogy a drogos képes lopni és megalázni magát, hogy megkapja, amire szüksége van, Te is bármit hajlandó volnál megtenni a szerelmedért. (Paulo Coelho)