Discover
Start a collection Search

kincsesygloria

21 contributions 1 participating

contributions participating
Ma már kitörni is ritkán akarunk

"Ma már kitörni is ritkán akarunk: soha ilyen kemény a magánszív nem volt, mint manapság. A társas lét oly mértékben vált pokollá, hogy sokan az egyedül lét mellett döntenek. Egyedül még mindig jobb, mint a közös téboly.
Mit tegyünk?
Íme, látod, egy "véres" kérdés."

A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja

"A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, odaát, vagy egy másik életben ... Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem is az emléke, a hiánya él bennünk."

Mielőtt elkezdődött a zártkörű főpróba lehalkítottuk a zenét

"Mielőtt elkezdődött a zártkörű főpróba, lehalkítottuk a zenét. Odaléptem a függöny mögötti mikrofonhoz, és arra kértem a nézőtéren várakozó, izgatott szüleinket: ha fölmegy a függöny, találják ki, melyik álarc mögött rejlik a saját gyermekük. Arra voltunk kíváncsiak, milyen jól sikerültek a jelmezeink. Fogalmunk sem volt, hogy ez az ártatlan játék a szeretet próbája lesz."

Ha rád gondolok és szeretlek megjelenhet lelkedben az üzenet

"Ha rád gondolok és szeretlek, megjelenhet lelkedben az üzenet.
A város másik pontján is.
Néha a Föld másik pontján is.
Egyszerre nyúlunk a telefonhoz, például ...
Vagy szembejössz velem az utcán ... "

Idő és távolság nem számít

"Idő és távolság nem számít.
Akit szeretsz, arra előbb-utóbb rátalálsz, egyszerűen azért, mert össze vagy hangolva vele.
Sőt, nem csak hangolva, kötve is."

Ha a közeledben van akit szeretsz mintha melegebb lenne a levegő

"Ha a közeledben van akit szeretsz, mintha melegebb lenne a levegő.
A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, mintha az illat is megváltozna körülötted, ha a közeledben van, aki számodra kedves. Ez az összetéveszthetetlen jelenlét-érzet, amikor az idegenség hirtelen ismerőssé válik, amikor meghitté varázsolódik a környezeted - a szeretet biztos jele."

Tudod pajtikám a jót nem lehet egyenesen akarni mert az emberek gyengék h...

"Tudod, pajtikám, a jót nem lehet egyenesen akarni, mert az emberek gyengék hozzá, és megbántod őket. - A jót ki kell bulizni!"

Éntelenül lebegni az egységben és változni a mindennel s mindenkivel az örök...

"Éntelenül lebegni az egységben és változni a mindennel s mindenkivel az örök világfolyamban." - ez lenne a mi nyelvünkön eldadogva a tao.

Szeretlek!  Mi ez?!  Mi az hogy szeretlek ? Hol van ez a szó ahhoz képes...

"Szeretlek!" ... Mi ez?! ... Mi az hogy "szeretlek"? Hol van ez a szó ahhoz képest, amit élek? Sehol! Méltatlan a valósághoz! ... Nem kellett volna kimondani! Nem keveset mondtam vele, hanem egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondanom, hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak, félek tőled, egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, rémült, boldog, nyomorult, ...A sejtjeim is szomjaznak rád... Azonnal meg akarok halni, és örökké élni veled! ... De hogy jön ehhez a szó, hogy "szeretlek"?!

Ami lélekben egy egész világ az kimondva egy kopott értéktelen jel

"Ami lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményükkel így van. Elmondhatatlanok."

Ezt a végső titok sejtelmével mondom neked

"Ezt a végső titok sejtelmével mondom neked: nem csak az utolsó levél, hanem az egész ág és minden letépett levélke egyformán fontos. A tévedés is fontos. A kiábrándulás is. A találkozás is fontos, de az elválás is. Fontos a boldogság, és a boldogtalanság. A közöny és a szenvedély is fontos. Az árulás és a bűnbánat is. Fontos az egyedüllét gyötrelme és a kapcsolatok elviselhetetlensége. Az elhagyás és a visszatérés. Fontos a hűség, és és sajnos a hűtlenség is kihagyhatatlanul fontos. Mindent meg kell tapasztalnunk, rosszat és jót. Mindent át kell élnünk."

csak akkor lehetünk valóban egymáséi ha már minden álruhát gátlást önzést...

"csak akkor lehetünk valóban egymáséi, ha már minden álruhát, gátlást, önzést, félelmet, csalódást, szenvedélyt, hazugságot levetettünk magunkról."