Discover
Start a collection Search

bankutigergely

76 contributions 1 participating

contributions participating

Ha még egyszer újraélhetném azt az estét,életem felét szívesen odaadnám érte.Csakhogy jóvá tehessem mindazt,amit elrontottam akkor.Az ember együtt kell éljen elkövetett hibáival egy életen át.Ez a büntetése,amiért nem ismeri fel az emberi élet legfontosabb törvényét.Hogy felelősek vagyunk minden kimondott szavunkért,és minden ki nem mondott szavunkért....és ezeken keresztül úgy a magunk,mint a körülöttünk lévők jövendőjéért

"Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje."

Boldog Karácsonyt!

“Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovamegy. Események, emberek, gondolatok jönnek és mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén keresztül, aztán egy idő múlva nem marad belőlük semmi. Elkallódnak szerte az életben, mint apró haszontalan holmik a házban.
Itt-ott valami leszakad az emberből, valami láthatatlan kis lelki cafat, odaakad egy ajtókilincshez, egy-egy ablakpárkányhoz, rozoga padlóhoz, keskeny sétaúthoz. Az ilyeneket emlékeknek nevezzük, tiszteljük őket hosszabb-rövidebb ideig, a szerint hogy mekkora bennünk a romantika. Aztán szépen és észrevétlenül végképpen elmaradnak mellőlünk, mint halk szavú régi barátok, vagy mint az élet, aki velünk indult s valahol egyszer lemaradt.”
(Wass Albert: Csaba)

De nincsen újjászületés fájdalom nélkül. Ami bántó volt, azt el kell feledni.

"Az ember hű kell maradjon önmagához és a múltjához akkor, amikor a hűség már csak a múzeumokban található."

Amíg igazságunk volt, addig békességünk is volt, mert az igazság és a békesség, az ugyanaz. De ahol nincs igazság, ott békesség se lehet.

Az urak azt hiszik, hogy háborúval el lehet intézni a dolgokat, amiket másképpen nem tudnak megoldani. Pedig minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akiknek dolgozniuk kellett volna és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Minden háború. Akár megnyerik, akár elvesztik: a háborúban csak veszíteni lehet. Sok-sok életet.

Ami szép, az eltelik, és csak olyan jön helyébe, ami csúnya.

Minden idő eljön egyszer, csak kell tudni várni rá.

Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát. ( Hagyaték)

"De érzem már: te vagy lelkemnek minden,
S nem kérek tőled semmi, semmi mást,
Csak jer vissza, s én rózsákkal behintem
Körülötted az őszi hervadást."

/Wass Albert: Őszi dal/

Még rengeteg szép idézet van, amit szeretném, ha mások is megismernének. Több ismerősöm is mindennap megoszt egyet-egyet, de kicsinek találjuk a választékot, ezért is szeretnék javasolni. Ha megfelel, írok majd többet is.

Az ember sok mindent nem tud - az ember nagyon sok mindent nem tud...