Discover
Start a collection Барај
Љубовта секогаш победува,
срцето еднаш се повредува,
солзите еднаш протекуваат-
за оние кои прв пат
искрено се вљубуваат!

Љубовна порака на денот

1 contributed 1 participating + Info

Љубовта секогаш победува, срцето еднаш се повредува, солзите еднаш протекуваат- за оние кои прв пат искрено се вљубуваат!

participate Don't participate Participating
contribute Contribute

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Нека сите гласови ти шепотат за среќа, нека сите гитари ти свират за љубовта и за се она што мечтаеш нека ти се исполни и да ти стане вистина.

Comment
Create your text to image collection

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Ако некогаш го дознаеш растојанието помеѓу најдлабокиот камен во океанот и најсветлата ѕвезда на небото, ќе дознаеш колку ми недостигаш!

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Не дозволувај на мене да се сеќаваш како на спомен затоа што спомените се минато. Сеќавај се на мене како на љубов, бидејќи само таа е вечна!

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Никогаш повеќе нема да посакам да биде некогаш...Некогаш те имав тебе, некогаш те сакав повеќе од дозволеното, некогаш беше украс на мојот живот, но тоа беше само некогаш....сега си само прав што е немоќна под стапалото на љубовта..

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Во текот на животот кога многу нешта ќе се променат, не заборавај го мојот лик, а уште помалку моето име и не дозволувај времето да ги избрише спомените и миговите кои ги поминавме заедно, не заборавај ги моите зборови кога прв пат ти кажав ТЕ САКАМ!

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Далеку си од очиве, ама од срцево не си, единствено што ми недостасува, тоа си ти. Не си ни ѕвезда, ни ангел, ни Бог да те молам, ама ти си личност која лудо и искрено ја сакам.

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Љубовта е поглед. Погледот е насмевка. Насмевката е допир. Допирот е бакнеж. Бакнежот е среќа, а среќа е да те сака оној кој го сакаш ТИ!

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Ако некогаш се сретнеме, немој да ми подадеш рака. Ако некогаш се видиме, помини и немој да застануваш. Ако некогаш се најдеме, застани далеку од мене. Ако се уште се сакаме, ќе дојдат нашите денови.

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Ми требаш како на зората-сонцето, како на телото-срцето, како на сонцето-зракот, како на тишината-немирот, како на дождот-капките, како на плимата-осеката, како на вените-крвта, како ти – мене.

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Немој никогаш да љубиш. Можеби нема да сватиш, дека кога еднаш ќе засакаш, да знаеш дека ќе патиш.

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Заборавот на саканата личност е тежок, а љубовта е секогаш некоја тажна приказна.

Comment

deanstoilovski

Published 2788 days - 0 stars

Reward

Ти си цел и исполнување на мојот живот. Ти си срце кое ме љуби, уво кое ме слуша. Ти си рака која ме држи и снага која ме зајакнува.

Comment