Discover
Start a collection Keresés

OSHO mindennapra

1 contributed 2 participating + Info

participate Don't participate Participating
contribute Contribute

OSHO mindennapra

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

A mag nem tudhatja, hogy mi fog történni; a mag soha nem látta még a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. (...) A mag eddig biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna - a csíra számára azonban rengeteg a veszély. De a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény forrása felé, anélkül, hogy tudná "hová?" és "miért?" Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak. Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá.

osho

osho

Comment
Create your text to image collection

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Talán meglep, ha azt mondom, hogy a szeretet vágy nélkülivé tesz, de a vágyak az
elégedetlenségből születnek. Vágyakozol, mert hiányolsz valamit. Vágyakozol valami után,
mert azt hiszed, ha azt megkapnád, elégedetté válnál. A vágyak az elégedetlenségből
születnek.

Osho

Osho

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Amikor két ember szereti egymást, akkor szabadok, egyének. Van szabadságuk; a szeretet nem kötelesség. Szabadon adnak egymásnak, és szabadon nemet mondhatnak. Ha a szerelmes emberek igent mondanak egymásnak, az a saját döntésük, nem engedelmesség, nem valamilyen elvárásnak való megfelelés. Élvezetet lelsz abban, hogy szeretetet adsz, ezért adsz. És bármelyik pillanatban megváltozhatsz, mert semmilyen ígéretet nem tettél, nem vállaltál semmilyen elkötelezettséget. Két szabad egyén maradtok: szabadon találkoztok, szabadon szerettek, az önállóságotok és a szabadságotok érintetlen. Ebben rejlik a szeretet szépsége!

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Önmagában az élet semleges. Mi tesszük csodálatossá, mi tesszük csúnyává; az élet az az energia, amelyet mi viszünk bele. Ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen, akkor nem lesz az - neked kell létrehoznod a szépséget. Neked kell víziót adnod a valóságnak, neked kell színeket adnod a valóságnak, neked kell dalt adnod a valóságnak - akkor lesz csodálatos. A szépség egy teremtmény; akárcsak a rútság. A boldogág egy teremtmény, akárcsak a boldogtalanság. Csak azt kapod, amit létrehozol, sosem kapsz semmi mást. Az élet nem más, mint egy üres vászon - festhetsz gyönyörű jelenetet, tájképet, vagy festhetsz fekete szellemeket és veszélyes embereket. Tőled függ. Az élet csupán egy lehetőség. Megad mindent, amire szükséged lehet: és most csináld magad!

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Mindig maradj kalandvágyó. Sose feledd egyetlen pillanatra sem, hogy az élet azokhoz tartozik, akik felfedezők. Nem a statikushoz tartozik; az áramlóhoz tartozik. Sose válj víztározóvá; mindig maradj folyó. A múlttal, a régivel, az ismerőssel az elme nagyon könnyen elbánik, mert tudja, mi az, hogyan cselekedjen, mit tegyen, mit ne tegyen. Még a sötétben is tud mozogni; az ismerősség segít az elmének, hogy ne féljen. De ez az egyik probléma, amit meg kell érteni: mivel az elme csak az ismerősben nem fél, nem enged fejlődni. Fejlődni az újjal lehet. Ezért amikor egy lehetőség kopogtat az ajtódon, menj vele. Legyen ez egy alapvető törvényed: mindig válaszd az újat a régivel szemben.

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Az emberek tökéletesen elfelejtik, hogy a szex semmiség, összehasonlítva azzal az egyesüléssel, amely akkor történik, amikor egyszerűen együtt fekszetek mély szerelemben, mély megbecsülésben, imádságban. Az emberek azt gondolják, hogy a szex a végcél, pedig a szex csupán a kezdet. Mindannyiszor, ha szeretsz valakit, legyen gondod rá, hogy először csak feküdjetek együtt mély szerelemben, és akkor finomabb és mélyebb orgazmusban lesz részetek. Mely magasabb rendű és mélyebb, mint a szex. Én nem azt mondom, hogy dobd el a szexet. Azt mondom, hogy olykor engedd magad tiszta, szeretetteljes terekbe, ahol nem a szex a kérdés. Mert az visszahúz a földre, és sosem fogsz tudni felrepülni az égbe.

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Az életben nem minden igényel magyarázatot. Nem a mi feladatunk, hogy bármit is elmagyarázzunk másoknak. Minden, ami mély, mindig megmagyarázhatatlan. Az, amit meg tudsz magyarázni, nagyon felszínes. Ha szerelmes leszel valakibe, hogyan magyarázod meg, hogy miért lettél szerelmes?

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Egyetlen dologról kell mindig gondoskodnod, ez az egyetlen kötelességed: legyél boldog.
Legyen ez a vallásod: boldognak lenni. Ha nem vagy boldog, valami bizonyára elromlott, és drasztikus változtatásra van szükség. A boldogság tájékoztat arról, hogy jól mennek a dolgok; a boldogtalanság azt jelzi, hogy a dolgok elromlottak, és valahol nagy változtatásra van szükség.

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

A tudattalan elme kilencszer nagyobb, mint a tudatos elme, ezért minden, ami a tudattalanból jön, elsöprő erejű. Ezért félnek az emberek az érzelmeiktől, az érzéseiktől. Visszatartják őket, mert attól félnek, hogy káoszt teremtenek. Azt is teszik, de a káosz csodálatos! A teljes ember az, aki képes használni mindkettőt. A tudatos az, ami megpróbál visszatartani dolgokat azért, mert fél. Menekülni akar, elrejtőzni, de ez nem helyes; ezért lesznek az emberek tompák és halottak. Az élet minden forrása a tudattalanban van.

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Az élet nagyon rövid, és sok mindent kell megtanulni; azok az emberek, akik halogatnak, elszalasztanak dolgokat. Ma holnapra halasztasz, és holnap még tovább halasztod. Lassan-lassan szokásoddá válik a halogatás. És mindig a ma jön el, a holnap sosem. Minden esetben, ha azt látod, hogy valami boldogtalanságot okoz, dobd el ott és akkor. Ez a bátorság: élni, kockáztatni, kalandozni. És a mindenség, a fény, a szeretet, az öröm, az áldás csupán a bátrakat jutalmazza meg egy napon.

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Amint egyszer megtudod, mi a szeretet, készen állsz arra, hogy adj; minél többet adsz, annál több lesz neked. Minél bőkezűbben halmozol el másokat, annál több szeretet tör fel lényedben. A szeretet nem törődik azzal, hogy a másik érdemes-e arra, hogy kapjon, a szeretet sosem fukarkodik. Egyszerűen ad, élvezi, hogy adhat. Egyre csak adj, és friss források támadnak, a létezés egésze beléd áramlik, ha feltétel nélkül adsz; ha adásod teljes.

Comment

musicdance7

Published 2620 days - 0 stars

Reward

Vágy sok van, szükséglet kevés. A szükségleteket ki lehet elégíteni; a vágyakat soha. A vágy megőrült szükséglet. Lehetetlen kielégíteni. Minél jobban próbálod kielégíteni, annál többet és többet akar. A vágyak csúnyák, és szörnyeteget csinálnak az emberekből. Őrültté teszik őket. Amint kezded megtanulni, hogyan válaszd a békét, máris elég egy apró szoba, elég egy kevés élelem, elég néhány ruha, elég egy szerető társ.

Comment